PDA

View Full Version : I downloaded the bot, but how do I open it?



RiD
02-08-2010, 10:26 PM
The download is a compressed archive (a 'rar' file), you need to decompress it to access the bot's files.

If you already have a 'rar extractor' on your operating system, all you need to do to access the bot's files is double-click. If you don't have one, Google 'rar extractor' and you are sure to find a program you can use for your operating system. For windows users we recommend winRAR, available free at http://www.rarlab.com/download.htm

Once you successfully extract the rar file, you should see the following files:
- jnativehook.jar
- RiD.jar

RiD.jar is the executable to run the bot, just double-click to start!

If double clicking doesn't work, make sure you have Java installed from here: http://java.com/en/download/index.jsp
If you have Java installed, and double-clicking still doesn't work... right-click the executable, and select program to open with -> C:\Program Files\Java\jre8\bin\javaw.exe

That should be enough to fix it in most cases, but if not, try these further troubleshooting steps (http://www.robotzindisguise.com/forum/showthread.php?197-Error-could-not-find-main-class-Can-t-open-or-launch-bot).

Aufi
02-08-2010, 10:43 PM
RiD, I can't see the 'Knowledgebase' under the 'Support' section.

RiD
02-08-2010, 10:49 PM
It's in construction lol, will go on site shortly. :P

Aufi
02-08-2010, 10:51 PM
Oh I see lol.

I could make some guides there aswell to save you some time. Such as how to set Vista/Windows 7 to classic theme etc.

RiD
02-08-2010, 11:03 PM
Tyvm :D

Yeah go for it, I don't think anyone has done one yet.
That would be very helpful.

Aufi
02-08-2010, 11:27 PM
Ok, sure thing. I'm just a little bit unsure where to actually post it. Here, or in the 'Guides', under the RuneScape section?

RiD
02-08-2010, 11:29 PM
Bot related guides will make their way into this section, so post here. Thanks

phoenixsage
05-01-2010, 01:07 AM
So, my WinRAR apparently feels that .jar files are archives, how can I run it normally rather than simply opening the file in WinRAR?

Win
05-01-2010, 01:16 AM
right click, open with, java, on the bottom it should say always open with this program as default or something, check that box

sample
05-01-2010, 05:29 AM
I am an idiot retard that posts phishing websites.

JavaJeff
05-01-2010, 08:14 AM
sample, just want you to know that you're a dick, but anyways, to access the free trials you have to go to myrobot and download from there... fag

xflamin
05-08-2010, 08:53 PM
When I extract, my jar's always appear as a Winrar Archive. How do I fix that?

Aufi
05-08-2010, 11:37 PM
When I extract, my jar's always appear as a Winrar Archive. How do I fix that?

Re-install WinRAR and untick the program to recognize .jar files.

Vip Green
05-27-2010, 11:05 PM
hey i have extracted the files and i click on the Powerminer file then i see its a file archive so it opens the winRAR interface

affe88
05-29-2010, 11:59 PM
Not working for me :/.
I tried doing everything you said above..reinstalled java,winrar,unticked JAR in winrar then when i tried opening it windows saw it as "unknown file"
so i right clicked the powerminer i clicked Browse found main java .exe and selected it and
When i try to open it i get the command prompt and it says something like:
Exception in thread "main" java lang....Powerminer.jar
In the end it says Could not find main class ...and that It will now exit :/.
Any help please?If i can make it work ill post it here
Im using Win 7 ...
_____________
EDIT
i found that u have to open it with javaw.exe i did that now ig et this message:
Could not find main class.
Program will exit.

paksys
08-11-2011, 03:12 PM
I'm trying all these rar extractors and have either no idea of how to work them or just they won't work....HELP!!!

Mechmeret
08-11-2011, 03:15 PM
I'm trying all these rar extractors and have either no idea of how to work them or just they won't work....HELP!!!
Get winrar, Right click the file you got, and click "extract to specified folder", then specify where you want your bot. Next, open the folder, and double click the rid.jar file.

Send me a PM if you want more help regarding using these bots, or open a Support Ticket here:
http://www.robotzindisguise.com/forum/support.php?do=newticket

Anubis
08-11-2011, 03:16 PM
I'm trying all these rar extractors and have either no idea of how to work them or just they won't work....HELP!!!

Hi,

Do you have winrar installed?

http://www.win-rar.com/download.html

Chadwick420
08-23-2011, 05:18 AM
I have just java and javaws. When I try to open with javaws it says "Unable to launch the specified application." When I try to open with just java I get an error message that says it couldn't find the main class, program will exit. I think I'm screwed.

Lilcmp1
08-23-2011, 05:33 AM
I have just java and javaws. When I try to open with javaws it says "Unable to launch the specified application." When I try to open with just java I get an error message that says it couldn't find the main class, program will exit. I think I'm screwed.

I have a feeling you didn't extract it with winrar first? All you need to do is extract the file, then try to run with java. I can teamview if you want.
This link will help explain --> http://www.robotzindisguise.com/forum/showthread.php?197-Doesn-t-start-after-double-click-Error-could-not-find-main-class.&highlight=main+class

jahang
08-23-2011, 11:26 AM
this could be a helpful program
TUGzip
http://www.tugzip.com/Home.html

xRobotx
11-19-2011, 09:27 PM
Went through all steps,
Unable to access jarfile RiD.jar

shrederx
11-24-2011, 03:16 AM
when i open the RiD file it says unable to access jarfile RiD.jar

----------

when i open it, it says unable to access jarfile RiD.jar

Shirlie
11-24-2011, 03:27 AM
when i open the RiD file it says unable to access jarfile RiD.jar

----------

when i open it, it says unable to access jarfile RiD.jar

This thread my be helpful http://www.robotzindisguise.com/forum/showthread.php?8681-Unable-to-access-Jarfile&highlight=Unable+to+access+jarfile+RiD.jar

biaoto
11-24-2011, 05:12 PM
every time i run a skill it just logs me out

dipkoochy
11-24-2011, 07:08 PM
Are you running the right graphics settings?

qazxcv
12-23-2011, 10:50 PM
If it dont open, also u tried this, my pc dont start (win7 classic theme, opening with java)

megarooster
05-11-2012, 07:52 PM
the pc bot isnt working for me im running in chrome and the graphic setting are as instructed

nikelrg
06-16-2012, 11:06 AM
my file has same problem as pheonixsage where its opening it as a file.. but when i right click to open with java.. theres not an option to "open with".. what do i do?

Steezily
07-03-2012, 06:33 PM
When I double click on Rid.jar(and yes I am running it with java) a black cmd screen pops up then quickly disappears. Does anybody know why this is happening?

mafatu1234
07-25-2012, 12:47 AM
The RiD file is downloading as a .rar, but i cannot decompress it as it is acting as, and showing, a java icon. When I try to open it, nothing happens. I have WinRAR installed on my computer.

Loca People
07-25-2012, 01:45 AM
When I double click on Rid.jar(and yes I am running it with java) a black cmd screen pops up then quickly disappears. Does anybody know why this is happening?

http://www.robotzindisguise.com/forum/showthread.php?198-When-I-click-Start-nothing-happens



The RiD file is downloading as a .rar, but i cannot decompress it as it is acting as, and showing, a java icon. When I try to open it, nothing happens. I have WinRAR installed on my computer.

:wut? decompress?

Trent!
07-25-2012, 01:47 AM
For people having issues opening the RiD file, (RiD.jar), read this thread: http://www.robotzindisguise.com/forum/showthread.php?197-Bot-doesn-t-start-when-I-double-click-Error-could-not-find-main-class.

Bomb 2 Chest
07-25-2012, 01:48 AM
You need to use itunes to extract the rid jar file to open it. You get all the scripts from the apple store.

lool123
03-19-2013, 12:04 PM
When i double click the jar file it comes up with 'unable to access jarfile' any idea's?

Shirlie
03-19-2013, 12:31 PM
When i double click the jar file it comes up with 'unable to access jarfile' any idea's?

http://www.robotzindisguise.com/forum/showthread.php?197-Error-could-not-find-main-class-Can-t-open-or-launch-bot

ratmkino
07-20-2013, 07:34 AM
that didnt fucking explain anything....which winrar do i use and how do i extract ffs

Orange!
07-20-2013, 07:37 AM
that didnt fucking explain anything....which winrar do i use and how do i extract ffs

We aren't going to help you if you are rude. :facepalm

P.S., I wouldn't use WinRAR I'd use 7-Zip found here: http://www.7-zip.org/download.html

You can download it by clicking this link: http://downloads.sourceforge.net/sevenzip/7z920.exe

rsbot07
07-20-2013, 08:13 AM
I threw my computer out the window to open it...

BetterSister
07-20-2013, 12:32 PM
that didnt fucking explain anything....which winrar do i use and how do i extract ffs

how can someone be so helpless :fpx3 :why even my aunts 6 year old kid could do that

Chris775
07-28-2013, 04:50 AM
gosh I hear this is a great bot but I cant get it to work. im not an expert at this. but if I could get great help I would donate a lot of money

Chris775
07-28-2013, 07:20 AM
can someone message me or something? I really need help

Fat Cookies
07-28-2013, 08:01 AM
can someone message me or something? I really need help

RS3 bots don't work at the moment only 07 bots.

Orca
01-17-2017, 11:46 PM
There's no RID JAR file.

Sean2525
01-17-2017, 11:50 PM
Send me teamviewer information I'll help

Sean2525
01-18-2017, 01:40 AM
I was responding to Orca lmao.

Frogtoken
01-19-2017, 10:54 PM
I was reading the previous 3 pages and that shit was hilarious af ahahahaha

Bluezi
01-22-2017, 07:10 AM
The Video tutorial which is linked below explains on how to register and on how to download Genesis and what programs you need to download before using Genesis.


https://www.youtube.com/watch?v=umDgqInXRVA

npm1094
01-27-2017, 03:09 AM
Hi quick question. Is the bot linux friendly? I run fedora 25. I want to make sure i can use the bot before I purchase a subscription.

RiD
01-27-2017, 03:16 AM
Hi npm1094

At the moment it doesn't run on Linux, but you can use windows VM on linux and run the bot that way.

npm1094
01-27-2017, 03:20 AM
Thanks! Do I need to sub before I download? I still want to make sure I'm able to download and run the program before I sub. All im looking for is that the program starts up and interface shows to log in with RiD account.

RiD
01-27-2017, 03:27 AM
Yes, at the moment you will need to purchase to join beta testing and access the download.

But I can always give a refund if you are unable to get up and running for any reason.

dindu
01-27-2017, 07:02 AM
if you are unable to get up and running for any reason.

If i buy the bot and get paralyzed you will give me a refund? :notbad